Ingredience:
1-2 cibule
hovězí maso
mražený hrášek
kečup
máslo
olej
šlehačka
pepř, sůl
rýže, cibule, hřebíček
Pracovní postup:
Dobře propláchnutou rýži vsypeme do velkého hrnce s osolenou vodou, k ní pak přidáme oloupanou cibuli, do které jsme předem zapíchali hřebíčky a za občasného míchání ji uvaříme do měkka.
Hrášek nerozmrazujeme, ale zmrazený krátce prohřejeme v pánvi na rozpuštěném másle. Asi 2/3 promícháme se scezenou a okapanou uvařenou rýží, zbytek dáme stranou a vše uložíme na teplém místě.
Hovězí maso důkladně omyjeme a osušíme utěrkou a nakrájíme ho na tenčí nudličky. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dozlatova opečeme. K němu přisypeme na tenká kolečka pokrájené cibule, dochutíme solí, pepřem a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přilijeme kečup, šlehačku, přivedeme k varu a ještě krátce podusíme. Podáváme s připravenou rýží a posypané zbylým hráškem.