Ingredience:
400 g | kuřecího masa |
80 g | fazolí |
5 ks | kuliček pepře |
2 ks | kuliček nového koření |
2 ks | mrkve |
1 ks | bobkového listu |
špetka mletého pepře | |
špetka majoránky | |
voda | |
sůl | |
Na noky: | |
100 g | strouhanky |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | vejce |
sůl |
Postup:
1. Propláchnuté fazole necháme ve vodě nabobtnat, pak dáme spolu s masem, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem do vody a vaříme doměkka, během vaření podle potřeby doléváme vodu.
2. Maso i koření vyndáme a do vývaru přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a povaříme ještě asi 15 minut.
3. Mezitím si připravíme noky tak, že dáme do misky oloupaný, utřený česnek, rozklepnuté vejce, strouhanku, vše dobře promícháme a z těsta vytvarujeme noky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě.
4. Hotovou polévku dochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou a před podáváním do ní vložíme noky.