Ingredience:
500g telecího masa
200g žampionů
2 ks cibule
2 dcl bílého vína (vynechali jsme)
2 dcl smetany
hl.mouka, citr.šťáva, tymián, pepř, petrž.nať
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pak obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném másle v hrnci nudličky opečeme zprudka, ze všech stran, maso vyjmeme a dáme stranou na teplé místo. Do šťávy a másla přidáme nakrájenou cibuli, lišky (žampiony) a lehce podusíme. Přilijeme bílé víno (my ho vynechali), smetanu rozmícháme s moukou, ochutíme tymiánem, vložíme zpět opečené nudličky telecího masa. Krátce podusíme, aby se nudličky masa prohřály. Na závěr dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
Na talíři jednotlivé porce posypeme nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s rösti.
Doporučení:
Do pravého švýcarského geschnetzeltes patří lišky, ale lze nahradit i žampiony.