Ingredience:
500 g špagety
2 červené cibule
1 ks dýně Hokaido
200 ml smetany 12%
tymián, oregano, sůl, olej
na ozdobení: parmazán, anglická slanina, petrželová nať a cherry rajčátka
Postup:
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku. Dýni omyjeme, vydlabeme dužinu se semínky a nakrájíme na kostky (i se slupkou). Přidáme k cibulce a chvilku společně opékáme. Osolíme, okořeníme špetkou tymiánu a oregana, promícháme a zalijeme vodou. Po změknutí dýně, odstavíme hrnec z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Omáčka by měla být hustější, aby se pak „nalepila“ na špagety. Hrnec dáme zpět na plotnu a přivedeme k varu….nezapomeneme míchat, abychom to nepřipálili….přilijeme smetanu na zjemnění, necháme provařit a vypneme.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Scezené špagety vsypeme do hrnce s dýňovou omáčkou a promícháme.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvičce opražíme do křupava.
Na talíř naservírujeme špagety, posypeme slaninkou, parmazánem a dozdobíme cherry rajčátky a petrželovou natí.
Dobrou chuť.