Ingredience:
5 vajec
250g cukru moučka
1 dcl vody
1 dcl oleje
250g hladké (nebo celozrnné)mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
kakao
zakysaná smetana
čokoláda
Pudink: 1l mléka
2 jahodové pudinky
Postup:
Nejdříve si uvaříme pudink, tak jak jsme zvyklí.
Ušleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, vodou a olejem, poté přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao. Na vymazaný a strouhankou vysypaný plech nalijeme světlou část těsta a na tu nerovnoměrně rozstříkáme tmavé těsto. Uvařený ještě teplý pudink dáváme lžící na těsto (děláme takové růžové hromádky). Pečeme na 180°C cca 30 minut.
Po vychladnutí potřeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Je to mňamka. J