Ingredience: 100 g rozinek
1 kostka droždí
200g cukru
200g másla
1 kg hl.mouky
0,5 lžičky soli
500 ml mléka
1 vejce na potření
Postup: Máslo rozpustíme, přidáme trochu mléka a zahřejeme (ale ne více než na 37 °C). Poté přidáme droždí, vmícháme suché přísady a zbytek mléka. Vytvoříme hladké těsto. Naplníme kardamomem, rozinkami, čokoládou, apod. (My daly pouze rozinky). Necháme 30 minut kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 kusů a z každého vytvoříme bochánek. Bochánky položíme na vál a necháme je kynout dalších 30 minut.
Norské bochánky potřeme vejcem a pečeme v troubě při 250 °C po dobu 8 minut.
Boller podáváme podle chuti jako jiné sladké pečivo.