Ingredience:
4 ks | králičích stehen |
6 ks | stroužků česneku |
4 ks | bobkového listu |
2 ks | větviček rozmarýnu |
2 ks | cibule |
2 lžíce | dijonské hořčice |
400 g | rajčat |
200 g | mrkve |
300 ml | vývaru |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme a opečeme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, potřeme ho hořčicí smíchanou se solí a trochou oleje.
2. Do pekáčku rozložíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, přidáme porce masa, rozmarýn, čtyři neoloupané stroužky česneku, bobkový list, přilijeme trochu vývaru, přiklopíme, pečeme při 150 °C doměkka a během pečení podle potřeby podléváme vývarem.
3. Na rozehřátém oleji orestujeme očištěnou mrkev nakrájenou na kostičky, osolíme, podlijeme trochou vývaru, podusíme do poloměkka, pak přidáme zbylé oloupané stroužky česneku nakrájené na plátky, rajčata nakrájená na kostičky a dusíme asi 10 minut.
4. Měkké porce masa vyndáme z pekáčku, výpek s cibulí přidáme k podušené zelenině, promícháme, maso vrátíme zpět, už jen prohřejeme a podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.