Ingredience: 200 g eidam
1 kg kuřecí prsa
1 konzerva zelené fazole
30 g máslo
1 konzerva žampiony
1 ks cibule nebo pórek
2 ks tavený sýr
250 ml smetana
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme zelené fazolky a žampiony. Použijeme-li konzervované fazole a žampiony, tak přidáme i nálev z konzervy. Dále přidáme pórek nakrájený na kolečka, máslo a 2 trojúhelníčky taveného sýra. Nakonec směs osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Připravenou směs dáme do pekáče, zalijeme 250 ml smetany a nahoru nastrouháme eidam. Můžeme přidat i nivu pro lepší chuť. Pečeme v předehřáté troubě do změknutí masa a udělání kůrky ze sýra.
Kuřecí maso s fazolemi a žampiony podáváme s vařeným bramborem.