Ingredience:
1 menší slepice
sůl a pepř
1,5 l vody
60 g mrkve
100 g celeru
40 g petržele
100 g čerstvých hub
1 zeleninová paprika
1 rajče
najemno nasekaná zelená petrželová nať
Popis přípravy:
Slepici rozporcujeme, vložíme do osolené vody a uvaříme na mírném ohni téměř doměkka. Potom přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a petržel, očištěné houby nakrájené na tenké plátky a vše uvaříme spolu doměkka. Asi 10 minut před dovařením přidáme zeleninovou papriku a rajče. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme, vložíme zpět do polévky, ze které vyjmeme papriku a rajče. Okořeníme mletým pepřem a zdobíme jemně sekanou zelenou petrželovou natí. Podáváme s domácími nudlemi.