Ingredience: 1,5 kg kuřete
1,5 kg králíka
6 ks rajčat
1 plechovka bílých fazolí
2 plechovky červených fazolí
1,5 kg rýže
rozmarýn, sůl
šafrán (dá se nahradit kurkumou)
Postup: Na pánvi rozehřejeme olivový olej na vysokou teplotu a přidáme kousky vykostěného kuřete a králíka. Smažíme do zlatova. Dále přidáváme rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky), která jsme předtím uvařili do měkka. Vše řádně dosmažíme na mírném ohni a poté přidáme vodu a rozmarýn. Jakmile začne voda vřít, nasypeme rýži, osolíme a přidáme šafrán, zatímco rozmarýn vyjmeme. Mícháme zásadně dřevěnou vařečkou.
Postupně ubíráme na intenzitě plamene a rýži se snažíme nahrnout ke kraji pánve, aby se nepřipalovala. Těsně před koncem vaření přidáme zavařené fazole a bílé fazole, které jsme předtím zvlášť uvařili do měkka.
Pokud máme možnost, můžeme přidat pár šneků „ Vaqueta“, kteří této paelle přidají speciální chuť.
Necháme chvíli odstát a servírujeme teplou.