Ingredience: 400g rybího filé
2 ks větších brambor
300 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
1 ks středně velké cibule
2 lžíce másla
500 ml smetany nebo 250 ml smetany a 250 ml mléka
pepř mletý
sůl
sladká paprika
muškátový květ
hladká mouka
Postup: Rybí filé nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s vývarem. Přidáme brambory nakrájené na drobné kostky a dochutíme kořením dle vlastní chuti. V jiném hrnci na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme trochu hladké mouky a vytvoříme cibulovou jíšku. Jíšku přidáme do hrnce s polévkou teprve, když jsou brambory měkké, zamícháme a pomalu přimícháváme smetanu či mléko. Necháme vařit dokud nemá polévka konzistenci řídké omáčky – stále mícháme.