Ingredience:
2 rajčata nebo plechovku loupaných rajčat
oregáno, česnek, petrž.nať nebo koriand.nať
1 střední cibule (bílá nebo červená)
4 porce rybího filé
sůl, pepř
olivy
Postup:
Rajčata povaříme s oregánem, solí, nadrobno nakrájenou cibulkou a česnekem asi 8 minut. Necháme chvíli zchladnout a rozmixujeme do hladka. (Použijeme-li loupaná rajčata z plechovky, tak mixovat nemusíme). Omáčku vrátíme na oheň a přidáme nadrobno nasekanou korindr.nať a olivy.
Ryby osolíme a opepříme. Poté na oleji osmahneme nebo dáme do vymazaného pekáčku a rybku upečeme.
Na talíři rybu přeléváme omáčkou. Mexičané k tomu podávají rýži.
Kdo má rád ostré, může do omáčky přidat papriky jalapeňos nebo české kozí rohy.