Ingredince:
500 g mleté maso
425 g loupaná rajčata v plechovce
500 g těstoviny (mašle)
hladká mouka
olej
smetana 12%
tvrdý sýr (eidam, mozzarella, parmezán)
3 ks menší cibule
bazalka, oregáno, sůl, pepř
Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme. Přidáme mleté maso a okořeníme solí, pepřem a bylinkami. Podle chuti můžeme přidat trochu rajského protlaku. V jiném hrnci si připravíme bešamel – na oleji zpěníme hladkou mouku a pražíme dozlatova, poté zalijeme smetanou a pořádně metlou vyšleháme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, zcedíme a necháme okapat. Do pekáčku dáme vrstvu těstovin, vrstvu masové směsi, bešamel a nastrouhaný sýr, opět těstoviny, masovou směs, bešamel, sýr a nahoru těstoviny, bešamel a zasypat sýrem. Dáme do trouby a necháme zapéct asi 30 minut. Ideální přílohou je zeleninový salát.